25 Ocak 2015 Pazar

5 aydır ağzıma şeker un vs girmedi ayol!

Neredeyse Ocak ayını yazısız geçirecek kadar yaymış olduğum bir aya daha güle güle dedik. İş güç finaller derken kendimi dağıtmış olabilirim ama diyetime hala bağlıyım :)

Gerçi dürüst olmak gerekirse yılbaşından sonra biraz yaydım - bunda hem 69'u görmüş olmamın etkisi var, hem de güçlendirmeye yavaştan hazırlıyorum bünyeyi. Kaçamak sayılır mı bilmiyorum ama artık light peynir tüketmiyorum. Envai çeşit peynirin dibine dibine vuruyorum desem yalan olmaz hatta :) Bir tek kaşarı light olarak almaya devam ediyorum; onun dışında gelsin ezineler gitsin hellimler.. İçimdeki peynir canavarı hayatım boyunca diyet peynir yiyemeyeceği konusunda beni ikna edince ben de orada kaytarmaya başladım mecbur - insan içindeki manyağı dinlemeli beybiler. İvit. Süt ve yoğurt konusunda da esnekleştim. "Nayııııır yağsız olmalı" hepsi modundan çıkıp "yav alt tarafı %4 yağ için birbirimizi kırmaya değer mi?" modunda elime ne gelirse alıyorum. Yağsız süt mü bitmiş - normali kullan. Yarım yağlı yoğurt yok mu markette - normalini al. Hem zaten light süt ürünleri iyi değil diyorlardı değil mi? (Belki de dememişlerdir ama ben yaptım oldu ayol!)

Yılbaşında Dukan menü yaptım, gayet de leziz oldu valla. İlk yazılarımda özel günleri bahane olarak kullanıp durmayalım demiştim; demiştim ama kullanmayacak iradeyi kendimde bulamıyordum. Oysa bu yıl doğumgünümde pasta yerine fırında karides ve peynir tabağı üzerinde üfledim hayali mumlarımı :) Ödül olarak 2 kadeh şarap içtim ama hem yılbaşı hem doğumgünü hatrına o kadarına içim elverdi ne yalan söyleyeyim. (Merak ederseniz şarap duraklamaya sokmadığı gibi artı da getirmedi) Hatta annemin doğumgününde bile pasta yoktu. Haftaya da Cicoş için pasta kesmeyeceğiz. Bunların acısını toptan tek pasta ile çıkartacağım güçlendirme başlangıcında :)


Doğumgünü peynir tabağı :)
5 ay sonra ilk içki!



















Sonracığımaaa... Spora başladım beybiler. Geçen yazıda lömbür lömbür oluyorum demiştim ya, o lömbür hala var mınako! Bi de göbek/bacak sarkması paranoyasına kapıldım ki akıllara zarar ruh halindeyim. Bilinçli bi insan olarak da hemmmmmen spora asılmaya devam ediyorum. Her gün değil ama haftada en az 3 gün pilates ve/veya Leslie çakıyorum. Ve/veya? Yooo dostum yooo doğru okudun. 45 dakika pilates üzerine 60 dakika leslie yaptı bu naçizane kulunuz.. Sınavlarım var, hafta içi geç gelip sporsuz kalacağım diye bir gaza gelmişim geçen hafta sonu :) İki gün bacak ağrısı çektim ama vicdanım rahattı valla! İkisini beraber yapmak daha iyi geliyor gibi, ben de taytı geçirdikçe en az 20 dakika pilates ve 45 dakika leslie yapmadan bırakmıyorum - terlediğime değsin ama değil mi canlar? İnanmayanlar için..


Havada durdum şahitlerim var!

Çok ara verince resmen çeneme vuruyor beybiler - en başta söylemem gerekeni atlamışım. 5 ay bitiminde tartıcığım 67,9'u gösterdi :))) Ayh heryere gülücükler... Bu da Dukan amcanın söylediği rakamdan (ve BMI açısından şişman kategorisinden çıkmamdan) sadece 1 kilo uzakta olduğum anlamına geliyor. Gerçi ben hala istediğim boyutlara gelmedim ama dur bakalım, hele bi tartı 66'yı göstersin bi daha düşüneceğiz. Şimdiye kadar toplam giden 24,1 kg. 24 kilo laaaaaaaaaaan!! İnsanlıktan nasıl çıkmışım, nasıl geri dönüyorum.. Düşününde beyim yanıyor! Bi de yüz before-after yapmıştım; onu da en dibe iliştiriveriim bari ;)



DÖ - DS - valla fotoşok neyin yok..

Güçlendirme yaklaştıkça "Acaba bıraksam mı yoksa seyirde kalmaya devam etsem mi?" manyaklıkları iyice vuruyor. Az önce kitaptan tekrar güçlendirmeyi okudum, üzerine interneti tavaf etim ama hala karar vermiş değilim. Bi yanım diyetten sıkıldı gibi, ama diğer yanım kilo almaktan ölümüne korkuyor ve verdikçe vermeliyim modunda dolaşıyor.. Eğer popişimi kaldırabilirsem bi dahaki yazıda kesin kararımı vermiş olurum diye umuyorum. Hımpf..

Bu arada finaller bitti bütünlemeler başlayacak - her an delirebilirim!

Gözlerinizden öperim beybiler :*