Sadece sabah sağlıksız şeyler yememe gazı beni uyanık tutuyor. Bugün insan dışı yediğimi düşünürsek iyi bi şey bence :)
Oooh mis |
Glutenli dukan ekmeği
5 tepeleme yemek kaşığı gluten
5 tepeleme yemek kaşığı yulaf kepeği
2 normal yemek kaşığı nişasta
1 paket kuru maya (1 normal kaşık ya da)
tuz
ılık su
Karıştır, yoğur, yarım saat bekle, şekillendirip 200 derece fırına at, üstü kızarınca (30-40 dakika bendeki uyduruk fırında) çıkart - ta daaaaa.. Genelde içine kaşar koyup kahvaltı niyetine ofise götürüyorum. 4 yuvarlak parça olarak atıyorum tepsiye, iki günlük leziz ekmekçikler çıkıyor.
Afiyet olsun ;)
Not: Suzanne eve yaprak sarma, sosyete mantısı, piyaz ve bakla gönderdi. Hepsini gündüz bitirmesi için Cicoş'un beynini yidim - yok bana diyet bozmak!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder