9 Ağustos 2015 Pazar

Dördüncü gün - ekmek?

Günaydını yarım saatle kaçırmışım ya canlar :)

Dünkü pizzadan sonra bugün eksi beklemiyordum ama sevgili bünyem yine de 100 gr inmeye karar vermiş. Toplamda 1,3 kg oldu, güncel kilo 68,5. E hiç yoktan iyidir - taş attım da kolum mu yoruldu kız?

Normalde bugün listeye göre buğday ekmeği ekleniyor. Fakat ben güçlendirmede de buğday ekmeği pek kullanmadım (evet yarım yamalak güçlendirdiğimi farkındayım, yoksa şimdi tekrar ekspresse dönmezdik) Onun yerine glutenli ekmek tarifime geri döndüm; ilk üç gün gluten kullanmak istemiyordum çünkü. Sanki gluten atak dönemi için uygun değil gibi geliyor bana her ne kadar dukan forumlarında sınırlı izinli olarak geçse de..

Üstelik ekmeği ben uyurken Cicoş yapmış ki adam benden güzel yapıyor valla :)

Kahvaltıda biraz abarttım bi de; sosis yedim. Ama dün pizza için açmıştık ve zaten toplasan 5-6 tane küçük yiyoruz toplamda, bozulmasını istemiyorum. İçinde nişasta vs olduğu için diyete uygun değil ama 2 taneden bi şey olmaz herhalde di mi? Di mi la? Böhü?

UYARI : Bu arada benim yediğim peynirler hep yağlı - neredeyse ilk aydan sonra normal peynir yemeye başlamıştım zaten. Ve gramajı da fazla olduğu için hem kalori hem de low carb diyetler için hatalı bi hareket!! Ama peynirimden kısamam, yoo dostum yooo...

Kahvaltı

2 minik sosis
Dukan ekmeği (günlük hakkımın yarısı)
60 gr kadar peynir
Domates
Salatalık
1 yeşil zeytin

Öğle

Dukan ekmeğini yoğurda doğradım yedim spordan gelince.

Buraya kadar her şey iyi güzel de akşam arkadaşlarla dışarı çıkmayaydım iyiydi :) Önce urfa dürüm yedik. Sonra da şarap yanında cipstir kuruyemiştir gitti..

El özet bir dukan diyetinin daha sonuna geldik :( Dur bakalım..

(Bunu yayınlamayı unutmuşum beybiler, iki gün beraber gelecek mecburen)

7 Ağustos 2015 Cuma

Yaşasın meyve - üçüncü gün

Günaydın demek isterdim ama öküz gibi uyuduğum bi gün olduğu için tünaydına mecburum :) Sanırım sıcaklar yamultuyor beni, yoksa saat 11'e kadar uyumazdık ailecenek! Sağlık olsun diyelim..

Hemmmmen raporumu masanın üzerine bırakıyorum beybiler; bu sabah 68,6 kg uyandım, yani ikinci gün bi 600 gr daha gitmiş, toplamda 1,2 kg şimdilik - e bin bereket :) Bugün ananas yiyeceğim için yarın da bu kadar çok gideceğini sanmıyorum ama manyak psikolojime haftada 1,5 kg bile iyi gelecek bence. En azından akşam bile tartılsam 70i görmem gibi geliyor ki kilo almaktan ödü kopan ama yine de hunharca kilo alan eski bir obeze göre bu süper fantastik önemli bi şey.

Gelelim yedim içtim listesine..

Kahvaltı

2 yumurta ile mantarlı, domatesli ve dereotlu omlet (dünkü mantarların saplarını değerlendirdim, dereotu da süper oldu!)
Salatalık
50 gr kadar peynir (peynir yemeyen insanlara çok üzülüyorum la)

Leziz omlet - hmmmm... :)

Öğle

Yarım ananas

Yarım ananas diyorum ama kendisini kesip biçip temizledikten sonra minik bi şey kaldı zaten. Yine de meyve sınırımı aşmış olabilirim - hımpf...

Akşam

Zurnanın "höyt" dediği öğün.. Normalde dukan pizza yapacaktım ama ananas sonrası enerjik oldum gazıyla 2 saate yakın temizlik yapınca hiç hamurla falan uğraşacak halim kalmadı. Lakin PİZZA PİZZA beynimde yanıp yanıp sönüyordu. Tercihlerim ya pizza söylemek ya da pizza söylemekken son dakika atağıyla lavaş pizza yaptık. İki lavaş, arasında kaşar, üzerinde sosis, domates ve peynir. Kişi başı 1 lavaş, 3 minik sosis ve çay bardağı kadar kaşar düştü. Dışarıdan söyleyebileceğim tüm unlu yağlı şeylere tercih edilebilir bir menü oldu sanki, ne dersiniz beybiler?

Büyük ihtimalle yarın eksi yerine artı görecek olsam da bi şekilde kilo almaktan iyidir diyorum. Üstelik yarın yine spor var - i luv kardiyo moduyla ben o lavaşı pıt diye yakarım ki! (270 kalori falanmış)

Öbücükler

6 Ağustos 2015 Perşembe

Dukan express ikinci gün

Kargalarla uyandığım günden günaydın beybiler :)

Dün expresse başladım ve kaçamak yapmamak için kendimi paraladım desem yeridir! Bu sabah 69,2 olarak uyandım - 68'i görürüm diye umduğum için bana az geldi aslında ama sonra bi günde 600 gr'ın aslında iyi olduğunu fark edip "şımarma lan" dedim kendime. 

Şu an delicesine açım. Acilen gidip bi şeyler yemem lazım. Derdim yulaf kepeğini ne yapacağım.. Normalde glutenli ekmek halinde tüketiyordum ama bu hafta gluten kullanmamaya karar verdim. O yüzden şimdilik tek şansım krep gibi görünüyor. Lakin sabah sabah krep yapma enerjim henüz yok.. Bu cümleleri yazarken son dakika gelişmesiyle kepekli omlet yapmaya karar verdim - çılgın doyurucu oluyor netekim.

Önce bi kefir içeyim, sonra güne başlayalım bakalım.

Kahvaltı

2 yumurta + 1 yk kepekli omlet
Köy peyniri (40 gr - tarttım valla)
Salatalık
Domates

Bi günde sebzeyi özlemiş olduğum gerçeğine de hala şaşırıyorum!


Ooooh sebze :)

Spora gittim geldim. Normalde spordan önce muz ve/veya fıstık ezmesi yemeye alıştığımdan mı bilmiyorum inanılmaz enerjisiz ve motivasyonsuzdum bugün. Normalde 70 dk kardiyo yapardım, bugün zar zor 60 bitti. Ayrıca interval yürüyüş yaptığım için 8-10 dakika koşuyordum arada, bugün 6 zor çıkarttım. Gerçi telafi için eğimli yürüdüm 10 dakikayı ama etkisi aynı değildir tahminen.

Aletli zımbırtıların da yarısını yapmadım dersem yalan olmaz. Küreğe hiç girmedim bile, bacakların yarısı.. Bi tek kolları tamamladım, o da kaslı kol manyaklığımdan artık :) El özet bugün öldüm bittim depresyondayım. Gelir gelmez ağzıma biraz peynir attım, şimdi de sodamı içiyorum. 

Blog görevi bilinciyle duşa bile girmeden güncellememi yazdım, değerinizi görün canlar :p

Öğle

Dünden kalan çeyrek somon

Bunu yedim ama halsizlikten kırıldığım için sonra bunları da ekledim :)

3 yumurta + 1 yk kepek + 15 gr peynir + 3 hindi salamlı omlet
Domates
Salatalık

Ara

Tatlı krizim dondurmadan fıstık ezmesine kadar gezince Dukan puding yaptım - pek memnun kalmadım işin doğrusu ama en azından isteğimi kesti.. Eskiden daha mı lezzetliydi ne? Bu arada sınırlı izinli kullanmak iyi değil diyorlar, lakin nişasta ve kakao her halükarda şekerden ve undan daha sağlıklıdır değil mi beybiler?

Akşam

Yağsız kaşarsız fırın mantar
Tavuk sotemsi gibi bi şey (yarım kepçe falan)

Bu saatten sonra en fazla süt içerim ya da yoğurt yerim diye tahmin ediyorum. (Güncellerim zaten tüketirsem) Her ne kadar hain koca Cicoş bu akşam yediği sıcacık ekmek, karamelli waffle, çekirdek ve üzüm gibi şeylerle beni tahrik etmeye çalışsa da kaçamaksız bi hafta konusunda ısrarcıyım :)

Gnam gnam gnam..

5 Ağustos 2015 Çarşamba

Hello Dukan Express!

Oh beybi beybi.. Tartıda dün 70 görünce silkinip kendime gelme moduna sonunda girebildim. Lakin kendimde sıfırdan dukan yapacak popişi bulamadığım için ucundan yakalamak adına dukan ekspresse el atmaya karar verdim. Hayırlısı..

Öncelikle nedir ne değildir kendime de hatırlatma yapayım. Normal dukan diyetinin daha basit, daha az kilo verme (5 gibi) odaklı ve aslında daha kapsamlı hali. Atak seyir güçlendirme koruma hepsi bir arada! İlk gün atak, ikinci gün seyir, sonra adım adım güçlendirme diyebiliriz bence. İkinci gün sebze, üçüncü gün meyve, dördüncü gün ekmek, beşinci gün peynir/kuruyemiş, altıncı gün nişasta ve son gün ödül öğünü ekleniyor. Bi hafta sonra tekrar ataktan 7 gün başlıyor. Bu hesaba göre haftanın 5 günü meyve yiyebilirim - malum meyve manyaklığım hala tepelerde :) Dukan'a göre böyle bir avantajı var benim için. Deneyip göreceğiz..

Başlangıç kilom 69,8 kg (yuh yuh çüş oha!!) Sporla birleştirip bi hafta sonrasında en az 67,9 görmeyi ummak gibi ütopik bi hayalim var :p Gerçi haftada ortalama 750 gr veriliyormuş ama inanırsam olur değil mi canlar?

Kahvaltı

Dukan krep
Haşlanmış yumurta
Köy peyniri
4 zeytin

Öğle

Küçük ton balığı
Soda

Akşam

Somon (1 dilim)
İki dilim soğan (atakta yoktu ama eşiminkilerden yürütmüş olabilirim kokuya dayanamayıp :) )

Gece

Tarçınlı - tatlandırıcılı süt


Gönül yanında patates de isterdi ama... (Temsili)

Lakin şu an canım deli gibi tatlı istiyor - bünye her akşam kurabiye/dondurma/meyve/çikolata gibi pis kaka şeylere alışmış maalesef. Akşama kadar dayanmayı umuyorum, kahveden sonra mistik çay yapıp içeceğim. O da olmazsa tarçınlı süt falan denerim artık ne yapayım.. (Denedim, onayladım. Tarçınlı süt iştahı kesiyor!)

Haa bi de aklıma gelmişken; acaba geceleri yatmadan şu meşhur yoğurt + biber + limon kürünü de denesem mi? Göbekten kurtulmak için her şey mübahtır!

Bu arada uzun zamandır bu kadar az ve kontrollü yemiyordum. Eskiden diyet yapınca kendimi iyi hissederdim, bugün hafif baş ağrısı falan oldu. Kendimi bi garip hissediyorum şu an. Yarın tartıda fark görünce - ki genelde balıktan sonra hep eksi gelir zaten - mutlu olacağım ya, o zaman bu ruh hali geçer diye umuyorum :) Hem dizim de geçti, yarın efendi gibi sporumu da yaparım. Ay ay ay, aylar sonra yine zayıflama heyecanları geldi valla :)

4 Ağustos 2015 Salı

İşsiz güçsüz günler

Günaydın beybiler!

Başlıktan da anlaşılacağı gibi artık işsiz bir kadınım. Eski iş yerimde "kadınsın, o yüzden mutfak işlerini de sen yapmalısın" mantığı beni çıldırtma noktasına getirince başka bi iş bulup ayrıldım. Eski işime, yani lojistiğe geri dönmeye çalıştım. Çalıştım diyorum farkında mısınız? Çünkü orada bi hafta geçirdikten sonra zaten zayıf olan kayışımın tamamen kopacağı öngörüsüyle koşarak uzaklaştım. Hatta istifa ettim ama buna rağmen de kovuldum :) Şöyle ki saat 3 gibi devam etmeyeceğimi söyledim, 4 gibi beni şirketten uzaklaştırdılar. 

Öhöm. Gir-çık yaptığım yerde aklınıza gelebilecek her şey yasaktı. Kurumsal aile firması modunda bi yer - aslında hem iş hem de iş yeri güzel olmasına rağmen telefon, kargo, dinlenme, kahve, çay, araba, izin, gülme gibi şeylerin yasak olması nedeniyle duramayacağımı fark ettim. Hazır Cicoş da iş bulmuşken accık koca parası yiyen ev kadını olmaya çalışıyorum :p Ama bi yandan da iş bulmam gerekliliği canımı sıkmıyor değil.. Malum, kiradır faturadır sıkıntılı biraz. Yine de biraz evin tadını çıkartayım bakalım..

Hazır evdeyken de sağlıklı beslenme adına kendime zaman ayırmaya çalışıyorum. Hatta ufak bir sır vereyim mi? Spora bile başladım :) Bununla ilgili güncellemeyi de detaylı yazacağım. Esra'nın sonsuz spor döngülerinden birine mi girdik, yoksa hayat tarzı mı olacak hep beraber göreceğiz. Şimdilik sadece "niree kayboldun gadın?" diyenler için cevap niteliğinde bir yazı olsun istedim.

Öbücükler!